Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de gener de 2023

Comarca

Comarca

La població del Maresme va tornar a créixer l’any 2021 per sobre de la mitjana catalana, però Premià de Mar va registrar una lleugera davallada

Joaquim Aguilar

El Maresme va continuar guanyant població l’any 2021, segons les darreres dades oficials publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i analitzades per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal. Segons les revisions dels padrons municipals de tots els municipis l’1 de gener del 2022 el Maresme tenia 462.213 habitants, cosa que representa un guany de població del 0,56% respecte a l’any anterior, un percentatge que supera el 0,38% d’increment global registrat al conjunt del territori català.

En termes absoluts, la comarca va guanyar en un any 2.588 habitants i només 5 municipis van perdre població, entre ells Premià de Mar, que va perdre un 0,02% d’habitants. Els altres van ser El Masnou, Mataró, Premià de Dalt i Sant Iscle de Vallalta. A l’altre extrem Sant Andreu de Llavaneres va ser el municipi que, percentualment, va registrar un increment demogràfic més elevat, del 3,97%. Aquestes alteracions no van fer però variar el pes demogràfic dels 30 municipis de la comarca: Mataró -amb 128.956 habitants- continua sent el municipi que concentra més població, si bé el seu pes tendeix a minvar, i Premià de Mar -amb un padró de 28.518 persones- va tornar a ser el segon municipi amb més població. Al darrere té Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar. 

Més notícies

Cultura