Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de febrer de 2022

Cultura

Cultura

La Plataforma per la Llengua reconeix la tasca del premianenc Joaquim Arenas en la defensa del català a l’escola amb el Premi Honorífic Martí Gasull i Roig

Joaquim Aguilar

L’eminent mestre i pedagog premianenc Joaquim Arenas rebrà Premi Especial del Jurat en la 9a edició dels Premis Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua. Segons informava ahir aquesta institució, se li atorga aquest guardó honorífic per reconèixer la trajectòria d’Arenas en la defensa del català i també per reivindicar la vigència del model d’escola catalana pocs mesos després que el Tribunal Suprem hagi ratificat la sentència que imposa un mínim del 25% d’hores lectives en castellà a les escoles. El jurat, continua dient la nota, considera imprescindible fer memòria i posar en valor la tasca de personalitats com Arenas “que van idear un model d’èxit” i que és el model que reivindica Plataforma per la Llengua. Avui Arenas ha parlat al Tot d’Una de Ràdio Premià de Mar:

Joaquim Arenas va néixer a Mataró el 1936 ha escrit nombrosos llibres d’educació i llengua i, entre altres ocupacions, va ser cap del Servei d’Ensenyament del Català entre 1983 i 2003 i rector de la Universitat Catalana d’Estiu el 1995. És membre de la Societat Catalana de Pedagogia i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’Institut d’Estudis Catalans, i la seva trajectòria ja ha estat reconeguda, entre altres distincions, amb la Creu de Sant Jordi. La gala de lliurament dels premis serà el 28 de febrer al Teatre Poliorama.

Escolta l’entrevista a Joaquim Arenas al Tot d’Una:

Etiquetes:

ensenyament | LLengua

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura