Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 d'octubre de 2023

Infraestructures

Infraestructures

La nova Taula d’Urbanisme s’estrenarà amb l’interrogant de les Hortes de Ponent a l’ordre del dia

Joaquim Aguilar
Vista de les Hortes de Ponent des de la carretera de Premià de Dalt

L’equip de govern convocarà de manera imminent la nova Taula d’Urbanisme per tal d’analitzar i valorar, entre altres, la transformació de les Hortes de Ponent. La nova instància, conformada pels grups polítics i per tècnics municipals especialistes, posarà sobre la taula el projecte que els últims temps ha presentat la propietat i que, tancat el període d’exposició pública, ara hauria d’anar al ple per la seva aprovació provisional. Un projecte però, que -com va revelar l’alcalde la setmana passada- no pot prosperar perquè no compleix amb l’ordenament actual en matèria d’habitatge. Concretament, perquè contempla una modalitat de pis de protecció oficial -l’habitatge concertat- que la Generalitat ha suprimit. Rafa Navarro:

El fet que ara la Comissió d’Urbanisme obligui la propietat a modificar el projecte dóna l’opció, segons l’alcalde, a obrir una nova negociació i per tant pot oferir al municipi l’oportunitat que el projecte atengui millor les necessitats i reptes actuals en matèria d’urbanisme. Ara bé, també adverteix Navarro que les contrapartides que es van aconseguir amb els acords de l’any 2010 eren molt bones i que ara caldrà ser molt curós i abstenir-se de pretensions “populistes” per no perdre, diu, massa “llençols en la bugada”:

Recordem que el projecte que ara s’està tramitant (per a unes finques que cobreixen un total de 48.875 m2) parla de l’obertura i urbanització de nous carrers, de la creació de dos àmbits residencials (amb un total de 300 habitatges), zones d’equipaments i zones verdes.

Més notícies

Cultura