Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de novembre de 2021

Comarca

Comarca

La Maresme Film Commission sobre l’augment de rodatges a la comarca: “les productores ja tenien un territori atractiu, i ara tenen algú que els acompanya”

Joaquim Aguilar

La Maresme Film Commission ha parlat avui sobre l’increment de rodatges que s’ha produït a la comarca des del 2018, any en què es va crear aquest organisme per part del Consorci de Turisme. Com ha explicat l’Albert Roca, un dels responsables, de la quarentena de produccions que van venir aquell any s’ha passat a unes 140 el 2021. Més enllà dels condicionants de la pandèmia, segons Roca, la raó d’aquest canvi té a veure amb el fet que abans no existia cap eina que posés en contacte una comarca plena d’avantatges amb les productores, que ara tenen a l’abast un territori amb uns grans atractius naturals i climatològics i molt propera a Barcelona i, a més, algú que els acompanya:

Segons Roca, la comarca s’ha mostrat en general molt receptiva amb el projecte i ja són 26 els Ajuntaments adherits formalment a l’organisme. Tot i la bona resposta dels consistoris, però, hi ha un aspecte que encara es podria millorar i que té a veure amb l’agilitat dels tràmits:

Les dades dels rodatges a la comarca parlen, aproximadament, d’un 80% de produccions catalanes i espanyoles i un 20% d’estrangeres. De totes aquestes, el volum més alt és per als espots de publicitat (sobretot els últims temps) que ronden el 40% seguits d’un 20% de sèries, un 8% de videoclips i un 7% de llargmetratges. La pandèmia va retallar sensiblement les xifres però ja des de finals de 2020 que s’han tornat a enfilar, sobretot pel que fa a les pel·lícules.

Més notícies

Cultura