Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

18 d'abril de 2023

Societat

Societat

La jutgessa Lucía Avilés, tot un referent en la lluita contra la violència de gènere, parla dijous a la Casa de la Dona

Joaquim Aguilar
Lucía Avilés (a l'esquerra) quan va rebre el Premi Meninas

La Casa de la Dona, que va començar a funcionar el 27 de març passat, s’estrena aquesta setmana també com espai de xerrades, després que ja acollís aquella setmana els dos primers tallers.

Demà passat hi parlarà tota una autoritat, des del vessant judicial, en violència de gènere: la jutgessa vilassarenca Lucía Avilés, titular del jutjat penal número 2 de Mataró i que va ser distingida amb el Premi Meninas 2022 que lliura el Govern Espanyol per reconèixer la tasca d’organitzacions i persones compromeses amb l’eradicació de la violència masclista. 

La xerrada es titula ‘Noves formes de violència’. Escoltem la regidora d’igualtat Pilar Guardeño:

Lucía Avilés Palacios és jutgessa des de l’any 2009 i com diem està destinada al Jutjat Penal número 2 de Mataró. Ha impartit formació en matèria penal, violència de gènere, violència sexual i enjudiciament amb perspectiva de gènere al Parlament Europeu, a la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, al Ministeri d’Igualtat, al Consell General del Poder Judicial, a col·legis d’advocacia, forces i cossos de seguretat, i a diverses universitats d’àmbit nacional i internacional, ha participat com a experta en la implementació de normativa estatal i internacional. També és coautora del llibre Justícia en clau feminista: reflexions al voltant de la inserció de la perspectiva de gènere a l’àmbit judicial (2021) i del llibre Anàlisi de la justícia des de la perspectiva de gènere (2018). És sòcia fundadora de l’Associació de Dones Jutges d’Espanya i membre honorífica de l’Institut d’Estudis de Gènere de l’Institut Argentí Constitucional (2017).

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura