Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de febrer de 2023

Comarca

Comarca

La Junta de Seguretat de Mataró confirma progressos pel que fa a la lluita contra les ocupacions i la multireincidència

Joaquim Aguilar
Moment de la Junta Local de Seguretat (Foto: Ajuntament de Mataró)

A Mataró ahir la Junta Local de Seguretat, en la qual es reunien l’Ajuntament i cossos policials i també la subdelegació del Govern a Barcelona, va confirmar una tendència positiva pel que fa a dues de les problemàtiques més candents en aquest àmbit: les ocupacions d’immobles i la multireincidència. Pel que fa al primer capítol, segons informa l’Ajuntament de la capital maresmenca, les dades indiquen que en el 2n semestre de 2022 hi va haver un 31% menys de denúncies: del total de 385 denúncies al llarg de tot l’any, la majoria es van interposar entre gener i juny. Després van decaure i tant l’alcalde David Bote com el director general de Mossos Pere Ferrer ho atribueixen sobretot a la feina preventiva duta a terme pels cossos policials de manera coordinada, a l’aplicació de nous protocols i a la celebració de judicis immediats per la via penal que contemplen el desallotjament com a mesura cautelar. Amb tot, Bote ha deixat clar que es continuarà fent pressió a Madrid per aconseguir canvis legals.

Pel que fa a la multireincidència, la Junta va felicitar-se dels resultats que han donat les noves patrulles conjuntes de Mossos i Policia Local que es van activar fa quatre setmanes i que han permès fer fins a 6 detencions de persones amb requeriments judicials pendents. Aquestes patrulles mixtes, formades per agents motoritzats, treballen de manera intensiva a l’espai públic i durant aquestes setmanes han fet 500 identificacions preventives. 

Com diem, van prendre part de la Junta a més de l’alcalde i el cap dels Mossos el subdelegat del Govern a Barcelona Carlos Prieto i la directora general d’Administració de Seguretat Sònia Andolz. 

Etiquetes:

Mataró | Seguretat

Més notícies

Cultura