Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de novembre de 2023

Política

Política

La investidura de Sánchez provoca tres corrents d’opinió entre els grups premianencs: celebració, cautela i indignació

Joaquim Aguilar
Imatge recent del Congrés dels Diputats de Madrid (Foto: Congreso de los Diputados)

Els portaveus de 6 dels 7 grups polítics amb representació a l’Ajuntament han emès avui a Premià Mèdia la seva visió al voltant de la investidura de Pedro Sánchez com a President d’Espanya, una investidura propiciada per uns pactes absolutament controvertits amb l’independentisme català. Els grups premianencs s’han alineat clarament en 3 vessants d’opinió: la celebració d’un govern progressista i capaç de dialogar, segons el PSC i ECP; la satisfacció més que continguda banyada de desconfiança de Junts i ERC; i la més absoluta condemna de Ciutadans i PP.

Com diem, els dos partits que ara governaran, PSC i comuns, han expressat alegria malgrat les incerteses que ara s’obren en una legislatura que s’anuncia convulsa. La líder socialista Luz Cánovas parlava del triomf del diàleg i assegurava que aquesta investidura ratifica l’èxit de Sánchez a l’hora de resoldre el conflicte amb Catalunya. Al seu torn, la portaveu d’ECP Elena Martín expressava esperança malgrat admetre que no serà una legislatura gens fàcil:

Els dos partits independentistes que hauran permès, amb els seus vots, la investidura de Sánchez no han amagat les seves reserves i desconfiança. En nom de Junts Antoni Subirà afirmava que “no els tornaran a prendre el pèl” i Pep Ripollès d’ERC assegurava que el seu partit estarà amatent perquè es compleixin tots els compromisos:

Finalment PP i Ciutadans han expressat un rebuig rotund als acords que han donat peu a la investidura. En nom de Ciutadans JM Cano ha afirmat que el que ha passat a Madrid demostra fins a quin punt el bipartidisme i els nacionalismes poden ser una amenaça per la democràcia, i Joaquín Briones del PP parlava d’una “rendició” que suposa “vendre Espanya”:

Crida Premianenca ha declinat pronunciar-se al voltant de la qüestió.

Escolta la roda completa d’intervencions dels portaveus municipals:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura