Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 de febrer de 2023

Comarca

Comarca

La inversió al Maresme creix d’un 47% als nous Pressupostos de la Generalitat, per sobre de la mitjana, i inclouen 1’5 milions per la Mar Nova

Joaquim Aguilar
Pere Aragonès i Salvador Illa en el moment de signar l'acord pels nous Pressupostos

Els Pressupostos de la Generalitat per al 2023, que s’han tancat aquesta setmana després de l’acord entre el Govern d’ERC i el grup del PSC, suposaran un increment d’inversions al Maresme del 47% respecte del 2022; concretament, el conjunt de les Inversions Reals contemplen actuacions per valor de 62.644.000€, quan en l’anterior pressupost la inversió consignada va ser de 42.505.000€. Segons ens ha fet notar el diputat maresmenc d’ERC Pau Morales (de Vilassar de Dalt), l’increment que experimenta la inversió al Maresme supera amb escreix l’increment mitjà del país. Morales confia ara que el document sumi més adhesions i que es comenci a desplegar tan aviat com sigui possible:

Les inversions es destinaran sobretot als àmbits de la salut, l’educació i la mobilitat. En el primer capítol destaquen els 7,3 milions previstos per l’Hospital de Mataró o els 5,2 pel Consorci Sanitari del Maresme, però també s’hi ha d’assenyalar el compromís del Govern, propiciat pels acords amb En Comú Podem i el PSC, d’iniciar el projecte del nou sociosanitari de Mataró o fer obres de millora al CAP de Cabrils valorades en 2’4 milions d’euros, una actuació demanada també pel PSC.

En l’àmbit educatiu una de les inversions contemplades toca directament Premià de Mar i forma part del paquet d’inversions vinculades a l’acord amb els socialistes: són els 1’5 milions d’euros que, en virtut del conveni firmat amb l’Ajuntament, s’havia compromès a posar la Generalitat per la nova escola Mar Nova (un import, però, que ara caldria actualitzar perquè l’acord econòmic es basava en els preus de l’any 2018). En aquest apartat també hi hem d’afegir una inversió de 5,2 milions d’euros per un nou institut a Dosrius. 

Finalment un altre eix important de la inversió prevista al Maresme té a veure amb la mobilitat i les carreteres: s’hi consigna per al 2023 una inversió de 3 milions per la integració urbana de la N2 al Baix Maresme (que en seran 7,2 per l’Alt Maresme i el Maresme central, i que n’haurien de ser, per tota la comarca i fins el 2026, 29’8 milions, segons la planificació plurianual), i -novament a petició del PSC- fer un seguiment del projecte de millores de connectivitat de la C32 amb diferents municipis de la comarca.

Després de l’acord rubricat ahir pel President Pere Aragonès i el cap del grup socialista Salvador Illa, la data que s’ha fixat per portar a aprovació els nous Pressupostos al Parlament és el dia 10 de març. 

Escolta les declaracions de Pau Morales:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura