Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

La Generalitat obre un centre a Canet d’acollida de cavalls comissats, on es recuperaran i seran oferts en adopció

Joaquim Aguilar
La directora d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, i la responsable del centre Rosa Llistar (Foto: Departament d'Acció Climàtica)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en funcionament aquests dies al terme municipal de Canet un centre per acollir els cavalls (i en general, èquids) comissats arreu del país per raons de benestar animal. Com informa el mateix Departament, amb aquest nou equipament, que tindrà capacitat per acollir una trentena d’animals, es vol fer front a l’increment de comissos que s’ha donat els últims temps i alhora millorar els circuits posteriors al comís, que fins ara s’anaven resolent en funció de cada cas. Ara el Departament farà cada dos anys un concurs públic per adjudicar el servei: en aquesta primera experiència l’empresa adjudicatària rep una aportació de 100.000 euros per any, diners que destinarà al servei de transport dels animals, custòdia, alimentació, assistència tècnica veterinària i subministrament de productes farmacèutics i sanitaris durant 6 mesos, perquè després d’aquests sis mesos caldrà buscar adoptants. Escoltem la directora d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, i la responsable del centre Rosa Llistar en declaracions a Ràdio Canet:

Val a dir que entre 2018 i 2023 s’han comissat 87 èquids a Catalunya (aquest any n’han estat 12). El protocol s’activa quan els propietaris no poden mantenir els animals en unes condicions mínimes de benestar i es detecta que pateixen desnutrició o malaltia. Abans que res se’ls commina a prendre mesures o bé donar l’animal a alguna entitat de protecció animal, però quan això no passa es procedeix al comís. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura