La Generalitat impulsa un Pla Director Urbanístic que reduirà d’un 44% la construcció d’habitatges prevista a 41 municipis del litoral, entre ells 15 del Maresme

Mapa i relació de poblacions que són objecte del nou Pla Director

La Comissió de territori de Catalunya va aprovar ahir inicialment el Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral entre Malgrat de Mar i Alcanar, un planejament que persegueix, segons indica el Departament de Territori, protegir la costa catalana d’una urbanització excessiva, i un planejament que -en el cas que prosperi- suposarà aplicar criteris més severs de sostenibilitat i reduir d’un 44% les construccions d’habitatges previstos en aquest tram del litoral, perquè es passaria dels 106.000 que inclouen els planejaments actuals a 47.000. El Pla Director revisa el planejament de 41 municipis, entre ells 15 del Maresme (que és la comarca amb més municipis afectats) i dins dels quals hi ha Premià de Mar. Escoltem el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, en declaracions a Catalunya Ràdio:

Els municipis maresmencs que s’han revisat són Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou. A Premià de Mar concretament s’assenyalen tres sectors urbanitzables que han estat objecte d’anàlisi (entre ells el projecte de construcció de 300 habitatges a Can Torrents) però s’indica que en cap dels 3 casos el Pla introdueix cap modificació en el planejament actual. Ara el pla passarà a exposició pública i hauria de ser aprovat definitivament a principis de 2023. Mentrestant queden suspeses totes les llicències per edificar en les zones afectades. Els constructors han advertit que estaran molt a l’aguait del planejament que s’acabi aprovant. El Pla director impulsa dos tipus d’actuació: detalla els requisits d’integració paisatgística que hauran de complir tots els sectors que s’urbanitzin i que es construeixin a partir d’ara en els 41 municipis afectats i analitza 334 àmbits concrets de 30 d’aquests municipis per verificar si la urbanització prevista a cadascun d’ells es considera sostenible o no.

Translate »