Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de novembre de 2023

Educació

Educació

La Generalitat aprova oficialment l’addenda del conveni per la Mar Nova, i això dóna via lliure definitivament per la licitació de les obres

Joaquim Aguilar
Escola Mar Nova Premià de Mar

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar oficialment l’addenda al conveni amb l’Ajuntament per la construcció de la nova escola Mar Nova. Una addenda que serveix per actualitzar els imports que es van fixar en l’acord entre les dues administracions l’any 2018, actualització feta a partir dels càlculs que va fer en el seu moment l’Ajuntament i que va aprovar el ple municipal el mes de setembre passat. 

En va informar ahir a les seves xarxes socials l’alcalde Rafa Navarro, que enllaçava amb la comunicació oficial del Govern i que afirmava que aquesta aprovació significa “una fumata blanca que acaba amb més de dos anys de lluites administratives”. Recordem que 3 anys i escaig després que es tanqués l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament pel finançament de la nova escola, quan finalment la Generalitat hi va donar consentiment oficial els imports que s’hi establien havien quedat desfasats respecte dels preus actuals (sobretot dels materials constructius), per la qual cosa va fer falta fer un nou càlcul i reflectir-ho en aquesta addenda. Ens ho explicava l’alcalde el setembre passat amb motiu de l’aprovació al ple:

L’aprovació de l’addenda per part del Govern haurà estat doncs l’últim escull abans que s’iniciï el procés de licitació del projecte constructiu i de les mateixes obres, previstes per l’estiu de l’any vinent. Un projecte constructiu que en gran mesura -segons ens diuen fonts municipals- se servirà del que ja està dibuixat a l’avantprojecte, que ja es va fer fa mesos, i per tant s’hauria de poder tenir enllestit aviat. 

Recordem que el pacte amb la Generalitat estipula que cada administració aportarà aproximadament 2,6M€ per a un cost total de 5,3 milions (amb els preus actualitzats), però que serà l’Ajuntament qui n’avançarà el finançament total i després, en cinc anualitats, la Generalitat retornarà la seva part. 

Etiquetes:

Mar Nova | Obres

Més notícies

Cultura