Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

La Generalitat anuncia la creació a Cabrils d’una nova Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura, que s’ubicarà a l’IRTA

Joaquim Aguilar
Escola Agrària de Gandesa, que enguany complirà 50 anys (Foto: Consell Comarcal de la Terra Alta)

El Govern de la Generalitat va aprovar la setmana passada per decret la creació de la nova Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura a Cabrils, adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El nou centre estarà situat a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i obrirà les seves portes el setembre de 2023, amb l’inici del curs.

Segons explicava una nota de premsa la nova escola, que serà la 15a escola agrària de Catalunya, obeeix a la necessitat d’oferir formació contínua al sector agroalimentari en l’àmbit de les noves tecnologies i l’horticultura. En el primer cas, diuen, una necessitat reivindicada des de fa anys per part del sector i de les organitzacions per tal de cobrir zones importants en la producció com ho són les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental, i l’àrea metropolitana. En relació amb la tecnologia es considera necessari reforçar el seu paper en el sector a fi d’enfortir-lo i fer-lo més competitiu, eficient i sostenible. També ens diuen que el nou centre s’inspira en un model molt connectat al sector privat, als professionals de l’horticultura i a les entitats del sector agroalimentari. 

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya està format per catorze escoles agràries distribuïdes per tot el territori, i ofereix cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semipresencial i a distància. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura