Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de juny de 2022

Educació

Educació

La futura escola Mar Nova ja té avantprojecte, i la Generalitat es compromet verbalment a tenir firmat el conveni aquest estiu

Joaquim Aguilar

Ja es coneix i ja s’ha fet públic l’avantprojecte del futur edifici de l’escola Mar Nova. Ahir l’Ajuntament publicava una nota de premsa on, amb l’ajuda d’un seguit d’imatges, es descriu la proposta elaborada per l’estudi de l’arquitecta Conxita Balcells a partir, ens indiquen, dels criteris que fixa el departament d’Educació i del procés participatiu que es va dur a terme amb la comunitat educativa de l’escola, del qual s’han obtingut nombroses aportacions. 

Així, es parla d’un disseny molt inspirat en l’estructura actual de mòduls atès, diuen, l’adequació que han mostrat al projecte educatiu del centre: l’edifici, que tindrà en total 2.060m2, tindrà una gran planta baixa on es distribuïran les aules al voltant d’un espai descobert (tipus àgora), i també en aquesta planta hi haurà un gimnàs-espai polivalent de 200m2, una biblioteca que també podrà ser espai per a l’AFA i, eventualment, per als veïns del barri (amb accés directe des del carrer). Totes les aules tindran porxos a banda i banda i connexió directa amb el pati, i es preveu que la separació entre aules sigui amb envans mòbils per si calgués fusionar espais. La planta 1 es reserva per l’espai de direcció i sala de docents a més de dues aules de desdoblament. Tot plegat s’acompanyarà d’elements com plaques fotovoltaiques o cobertes ecològiques i també acabats amb fusta de pi, per obtenir la màxima eficiència energètica. També s’hi contempla un espai per a l’hort i una pista poliesportiva.

I tot plegat, com insisteix l’Ajuntament, hauria de desembocar ara en la licitació d’un projecte constructiu definitiu, licitació però supeditada a la firma del conveni per part de la Generalitat; en aquest sentit la nota indica que dissabte 11 de juny l’alcalde va rebre una trucada del Director General de Centres Públics de la Generalitat que li va assegurar que aquesta firma es farà aquest estiu cop hagin finalitzat la fiscalització de tot el procés; Rafa Navarro va demanar que aquest nou anunci de data (l’enèsim que fa la Generalitat des de fa un any i mig) es faci per escrit però això últim de moment no s’ha aconseguit.

Elisenda Busquets ressalta la qualitat tècnica de la proposta i el fet que s’hagin tingut en compte totes les aportacions del procés participatiu

Hem demanat primeres impressions a l’Ajuntament i a l’escola d’aquest avantprojecte. Des de la regidoria d’ensenyament la titular Elisenda Busquets ha parlat “d’una gran qualitat tècnica” però sobretot ha posat en valor el fet que hagi tingut en compte, diu, totes les aportacions que es van fer durant el procés participatiu amb l’escola. Ara només falta, recorda, la firma del conveni:

Com diem també hem demanat l’opinió a la direcció de l’escola i l’AFA, però encara no l’hem obtinguda.

Escolta les declaracions de l’Elisenda Busquets:

Més notícies

Cultura