La fundació Humana ha recollit aquest any al Maresme 290 tones de roba, encara lluny dels índexs desitjables, segons la mateixa entitat

Contenidor d'Humana en una població del Maresme

La Fundació Humana va recollir 290 tones de roba al Maresme durant el primer semestre d’aquest any, que en són 3 més que en el mateix període de l’any passat. N’informa Mataró Audiovisual, que explica que tot i aquest creixement, des d’aquesta organització el portaveu Joan Carles Montes ha assenyalat que són índexs millorables i que caldria encara més conscienciació ambiental amb relació al reciclatge de la roba. Segons Montes, a dia d’avui només un 12% de la roba que reciclen els catalans acaba en mans d’un gestor autoritzat.

La roba que recull els 160 contenidors verds d’Humana al Maresme van a parar a una planta de preparació a l’Ametlla del Vallès, i gairebé el 60% acaba tenint una segona vida a la vintena de botigues que té la fundació a Barcelona. Un 32% de les peces recollides, acaben destinant-se al reciclatge i, per tant, s’aprofita la seva matèria primera. I només un percentatge petit acaba a l’abocador. 

Translate »