Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de març de 2024

Comarca

Comarca

La Diputació presenta als alcaldes del Maresme les inversions en prevenció d’incendis per als anys 2023 i 2024

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Premià de Dalt

La Diputació de Barcelona va presentar divendres passat al Consell d’Alcaldies del Maresme el conjunt d’inversions destinades a la comarca en matèria de prevenció d’incendis durant el període 2023 i 2024. Segons informava la mateixa Diputació, les inversions ascendeixen a un total d’1,3 milions d’euros que es desgranen en 3 eixos d’actuació: preparar el territori per fer front al risc d’incendis per mitjà de gestió forestal estratègica (que inclou l’actualització del Pla municipal de prevenció, conservació de camins i punts d’aigua i consolidació de la infraestructura del Pla municipal); millorar la protecció de persones i béns amb projectes i treballs d’obertura de franges municipals en urbanitzacions i nuclis de població; i finalment rebaixar el risc mitjançant informació a la població, dissuasió de conductes imprudents i retirada d’abocaments.

La informació indica que ja entre el 2023 i el 2024 la Diputació de Barcelona ha fet arribar prop de 337.000 euros per al manteniment de camins i punts d’abastiment d’aigua i consolidació de la infraestructura i ha redactat nou plans de prevenció per a 9 municipis (entre ells, Cabrils, Mataró i Premià de Dalt). També es van destinar durant el 2023 195.000 euros per a 97 hectàrees d’actuacions silvícoles en zones estratègiques de la mà de les associacions de propietaris forestals del Montnegre i el Corredor i la Serralada Litoral Central. Per al 2024, es preveu un ajut de 411.000 euros per a tot l’àmbit d’aquestes associacions.

El Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona va posar en funcionament el 2023 un nou model a l’Alt Penedès, Garraf i Vallès Occidental i aquest any es desplegarà a l’Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme per anar adaptant el Pla a la nova situació de sequera i els efectes del canvi climàtic. Com ja s’havia avançat fa unes setmanes, enguany, la corporació avança a l’1 de maig el suport econòmic i tècnic a les ADF per tal que l’operatiu de vigilància pugui començar abans.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura