Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 de juliol de 2024

Comarca

Comarca

La Diputació localitza al Maresme amb una nova eina cartogràfica 309 hectàrees de terra disponibles per a parcs fotovoltaics

Joaquim Aguilar
A Premià de Mar el visor localitza 5 parcel·les disponibles

Una eina de prospecció cartogràfica de la Diputació de Barcelona ha localitzat 309 hectàrees de terra al Maresme que estarien disponibles per a instal·lar-hi parcs fotovoltaics sense castigar les zones agrícoles, que solen ser els espais més utilitzats per a aquests usos. N’informava ahir el Capgròs, que explicava que aquesta eina detecta espais com ara solars no urbanitzats o antigues pedreres que es consideren zones de baix impacte, justament perquè són espais amb poc o nul valor natural, paisatgístic o agrícola. 

El visor es pot consultar en línia i abasta tota la província i detalla el sòl disponible per comarques i municipis. En el total de la demarcació analitza les 776.366 hectàrees totals de les quals n’exclou 700.000 pel seu valor natural, paisatgístic i agrícola, i de les 76.366 restants, considera que 18.859 pertanyen a espais on l’impacte al territori és baix, que en són 309 al Maresme. D’aquestes, n’hi ha 2 a Premià de Mar en 5 parcel·les aprofitables.  

Amb aquestes dades, s’estima que el Maresme podria produir 315 GWh. Val a dir que per a la creació d’aquest visor la Diputació ha comptat amb agents del territori, com el sindicat Unió de Pagesos. 

Més notícies

Cultura