Segueix-nos!

Francesc Triola

2 de desembre de 2022

General

General

La davallada de quilos recollits al Gran Recapte no és tan important com es temia i tant el DISA com el Banc dels Aliments en fan un balanç positiu

Francesc Triola

Ja hi ha dades definitives dels quilos de menjar recollits durant el Gran Recapte 2022 a Premià de Mar i de Dalt i a la comarca del Maresme, a l’espera ara només que es tanqui la fase de donatius econòmics.

Des del centre DISA, que coordina la campanya als dos Premiàs, ens indiquen que en el conjunt dels 14 supermercats que hi participaven d’aquests dos municipis s’hauran recollit 18,4 tones de menjar (tot i que al centre hi van arribar quatre tones més provinents de Vilassar de Mar). La xifra premianenca suposa una reducció del 19% respecte del 2019, quan es van recollir 22,9 tones. Amb tot, des del DISA expressen satisfacció perquè les previsions d’aquest any feien pensar en xifres més baixes. Escoltem el coordinador José Manuel Barreto, que agraeix la feina als voluntaris:

En el conjunt de la comarca també hi ha hagut un decrement de quilos però inferior: segons comunicat del Banc dels Aliments, s’han recollit 120,9 tones, que és un 9% menys que el 2019. Ho qualifiquen de “resultat raonablement satisfactori” i ara esperen que amb les aportacions econòmiques es pugui cobrir aquesta diferència i igualar aquells resultats. Fan notar, d’altra banda, que finalment en el conjunt de la comarca van comptar amb l’ajuda de 1400 voluntaris, 45 coordinadors, 30 entitats de distribució i el grup de voluntaris del Banc dels Aliments, i recordem que actualment atenen a 13.000 persones de la comarca.

Escolta les declaracions de José Manuel Barreto:

Més notícies

Cultura