Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 d'octubre de 2010

Política

Política

La cuina del calamar protagonista tot l’octubre al nord de la comarca

Joaquim Aguilar

El calamar viu al fons del mar

Durant tot el mes d’octubre restaurants de cinc poblacions del nord de la comarca es posen d’acord per celebrar les jornades del Calamarenys. Aquesta mostra gastronòmica està coordinada pel consorci de promoció turística Costa de Barcelona Maresme, i pretén la promoció de les poblacions participants a partir de la gastronomia del calamar. El Consorci ha publicat un fulletó amb informació sobre els restaurants participants, les activitats paral·leles del Calamarenys i una recepta.

De tant en tant ens convé obrir l’objectiu i veure quines activitats destaquen a altres indrets de la comarca del Maresme. Durant tot el mes d’octubre poblacions del nord de la comarca celebren la quinzena edició del Calamarenys. Es tracta d’una jornades gastronòmiques que, com el seu nom indica, se centren en la cuina del calamar. A banda d’això, el Calamarenys inclou també activitats paral·leles lúdiques i culturals.

En concret, participen El Calamarenys Arenys de Mar i de Munt, Caldes d’Estrac, canet de Mar i Sant Vicens de Montalt. El Baix Maresme no en participa ja que té altres jornades similars que protagonitzen productes diferents.

Des del consorci Costa de Barcelona Maresme consideren molt important que jornades com el Calamarenys estiguin a l’abast de tothom. És per aquest motiu que es demana als responsables dels restaurants participants que els visitants disposin de possibilitats de preus per a totes les butxaques.

El consorci ha publicat un fulletó on es poden trobar les adreces dels restaurants que participen al Calamarenys, les activitats que s’organitzen en relació a les jornades i fins i tot una recepta: Calamars d’Arenys farcits amb rossinyols i carn de Perol amb mongetes del ganxet.

Més notícies

Cultura