Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de març de 2023

Comarca

Comarca

La croada vilassarenca per salvar edificis emblemàtics del front litoral comença a donar fruits

Joaquim Aguilar
L'expedició vilassarenca a Madrid (amb l'alcalde al mig). (Foto: Ajuntament de Vilassar de Mar)

L’Ajuntament de Vilassar de Mar informava ahir d’una trobada dimecres a Madrid de l’alcalde Damià del Clot amb la Directora General de la Costa i el Mar, Ana Maria Oñoro, en la qual se li va traslladar la voluntat del consistori de conservar les edificacions que Vilassar de Mar té a la platja i que -segons afirma la nota de premsa- “constitueixen part del seu patrimoni cultural, social i esportiu”. Són concretament les casetes de l’Espigó de Garbí, el Club Nàutic i les instal·lacions que allotgen el Palomares, tres edificacions afectades per la llei de Costes i amenaçades d’enderroc.

Segons explica l’Ajuntament, a Madrid s’ha exposat el projecte que s’està preparant per a la conservació de les instal·lacions per mitjà d’un pla d’usos de caràcter cultural i esportiu, que contempla convertir aquests edificis, respectivament, en una base nàutica, un espai de formació i aprenentatge de vela, i -en el cas del Palomares- un espai de cultura de la pesca i la història marinera de Vilassar de Mar. El Ministeri, diu el consistori vilassarenc, ha rebut bé la proposta d’aquest pla d’usos, però ha fet notar que hi ha una resolució judicial que dicta l’aturada de l’activitat del Palomares i l’enderrocament; amb tot, s’han compromès a fer un nou informe amb la nova proposta.

L’expedició vilassarenca la formaven, a més de l’alcalde, quatre persones representatives del món associatiu i cultural de Vilassar de Mar: Josep Sánchez Llibre, Carlos Sánchez, Agustí Martín i Manel Silva.

Més notícies

Cultura