Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

5 de juliol de 2024

Educació

Educació

La comissió de la 2a bressol continua estudiant els espais per al nou centre i ara prioritza el tracte amb Premià de Dalt per al curs vinent

Joaquim Aguilar
Pati de l'escola Els Gafarrons (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Nova reunió aquest dimecres de la comissió municipal que treballa en la creació de la 2a escola bressol municipal. Segons ha explicat la regidora d’educació Elisenda Busquets, actualment la prioritat és l’acord amb Premià de Dalt que doni curs a la cessió de dues aules en aquest municipi per acollir el curs vinent famílies que han quedat fora de l’escola Els Gafarrons a les preinscripcions d’enguany. Segons Busquets, els termes de l’acord estan molt avançats i el conveni es podria formalitzar aviat per tal de procedir a les matriculacions aquest mateix juliol. També caldrà posar-se en contacte amb aquestes famílies per oferir-los les noves places i per saber exactament quantes d’elles s’hi volen acollir: 

La cessió de les dues aules permetria oferir unes 37 o 38 places i la idea és que siguin places d’Infantil 2 (perquè si fossin d’Infantil 0 o Infantil 1 això podria suposar un problema el curs següent). En funció de les famílies que hi vulguin accedir (a qui s’assignaran les places a partir de  la llista d’espera que es va crear en el sorteig de places a Premià de Mar) se sabrà si les places són suficients o si tornen a quedar famílies fora; si fos així, se’ls oferirà prorrogar la subvenció que s’ha utilitzat els dos últims cursos. Amb relació a aquest conveni també ha dit Busquets que es podria adoptar una fórmula oberta per si finalment calgués prorrogar l’acord més enllà del curs 2024-25. Busquets ha fet notar, d’altra banda, que tot plegat haurà de tenir l’autorització del Departament d’Educació i també que les dues aules cedides quedaran adscrites al sistema i projecte pedagògic de l’escola de Premià de Dalt, i en cap cas es considerarà una extensió o delegació de l’escola Els Gafarrons. 

Pel que fa a la localització i tria d’un espai que pugui acollir la 2a bressol municipal de Premià de Mar, Elisenda Busquets ha dit que la comissió continua estudiant les 2 opcions que ara hi ha sobre la taula i que es mantenen en secret; en aquest sentit ha precisat que allò que s’està valorant sobretot són les condicions infraestructurals dels dos emplaçaments possibles i avaluant si són efectivaments aptes i podrien obtenir també els permisos que concedeix la Generalitat. Tot i que es continua sense resoldre aquesta qüestió, Busquets ha admès que l’ideal seria definir aquest indret abans de vacances per poder oferir el nou espai ja a les preinscripcions de l’any vinent. 

Més notícies

Cultura