La classe política i els móns cultural i associatiu de Premià de Mar, commocionats per la mort de Martí Rosselló

Participació de Martí Rosselló a un acte públic de Premià de Mar

Commoció entre la classe política i el món social i cultural de Premià de Mar arran de la mort de Martí Rosselló. En una edició especial del programa ‘Tot d’Una’ de Ràdio Premià de Mar, polítics municipals i activistes culturals han glossat la figura de l’escriptor coincidint en destacar la seva personalitat i implicació a la ciutat. La darrera activitat pública de Rosselló va ser formar part de la Comissió de Nomenclator que ha de decidir el nom de la biblioteca de can Farrerons.

Durant tot el matí personatges del món polític i de la cultura han participat als programes de Ràdio Premià de Mar explicant els seus sentiments davant la desaparició de Martí Rosselló. Pel que fa a la política, s’han referit a la mort d’en Martí, el  portaveu del Partit Popular, Patrick Cruz, el president d’IVC, Manuel Egea, el regidor de Cultura per ERC, Josep Maria Molins, els portaveus PSC i CiU Tomàs Esteban i Anna Maria Medina i l’alcalde Miquel Buch.

El món de la cultura de Premià de Mar s’ha bolcat també en la programació especial d’aquesta casa per referir-se a Martí Rosselló. Representants dels àmbits de la literatura, els mitjans de comunicació, o la política i antics companys dels anys de l’escoltisme, Taula Rodona el Taller Obert d’Expressió o el grup de lletres han participat en el programa d’avui.

Martí Rosselló havia nascut a Premià de Mar el 1953. Treballava a la biblioteca de can Manent des de la seva inauguració i havia de formar part de l’equip de la nova biblioteca de can Farrerons. Com a escriptor havia publicat tres reculls de poesia: ‘Filmonogràfic’, el 1980, ‘Figures amb nom’, del 1995 i ‘L’Amable abisme del record’, el 1999. El 1993, amb motiu del seu 4oè aniversari, en Martí havia editat i publicat el recull ‘Fer-ne 40’ i el 1999 va publicar ‘Els pastorets del nostre temps’ sobre la cultura popular. El seu major èxit literari li va arribar l’any 2000 amb ‘Anna K’, editada als Quaderns Crema, que va arribar a ser traduïda al francès. El 2003 va publicar, també amb Quaderns Crema, el recull de relats ‘Parelles de tres’.

En la seva trajectòria, Martí Rosselló va ser present en el món de l’escoltisme a Premià de Mar abans de formar part del nucli fundador de ‘Taula rodona’. Posteriorment va desenvolupar la seva activitat cultural al Taller Obert d’Expressió, i al Grup de Lletres, així com amb el col·lectiu de ‘La Font del cargol’. Va ser col·laborador de Ràdio Premià de Mar en diferents etapes, la darrera de les quals al programa ‘Dos i cançons’. També actuava com a opinant al ‘Tot d’una’. També com a opinant tenia una columna al Diari El Punt, i un bloc personal a la Coctelera. Es dóna la circumstància de que ahir mateix va penjar al bloc el seu darrer post on reproduïa la seva columna del diari El Punt titulada ‘Guanyar, insultar i humiliar’.

Be the first to comment on "La classe política i els móns cultural i associatiu de Premià de Mar, commocionats per la mort de Martí Rosselló"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »