Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de desembre de 2023

Comarca

Comarca

La carretera de Vilassar de Mar a Argentona i la N2 tornen a quedar al capdamunt del rànquing de vies més perilloses a l’informe del RACC

Joaquim Aguilar
La carretera entre VIlassar de Mar i Argentona està entre les 3 carreteres catalanes on la probabilitat d'un accident greu és més alta

La carretera entre Vilassar de Mar i Argentona i la Nacional 2 entre Montgat i Mataró tornen a fer aparèixer la xarxa viària del Maresme al mapa de les carreteres amb més accidentalitat de Catalunya, que confecciona al RACC per mitjà de l’estudi EuroRAP.

Segons explicava ahir El Capgròs a partir de l’ACN, l’estudi corresponent al període 2020-2022 indica que la B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona torna a ser un dels tres trams més perillosos del país, com ja ha passat en edicions anteriors d’aquest informe. Aquesta condició s’obté a partir de la probabilitat d’un conductor de tenir un accident quan passa per una via: es comptabilitzen ferits greus i morts i la dada es combina amb la variable de la intensitat de trànsit. Els altres dos punts d’aquesta tríada funesta són la carretera de l’Arrabassada entre Sant Cugat i Barcelona i la BV-5001 entre Martorelles i Vilanova del Vallès. 

Com diem, la Nacional 2 també apareix en aquest mapa vinculada en aquest cas al ciclisme, perquè l’informe diu que el tram entre Montgat i Mataró és un dels que registra més accidents de bicicleta per quilòmetre.

L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 quilòmetres de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions. Val a dir que a Catalunya la gravetat dels accidents s’ha reduït en les últimes dues dècades. Una altra dada destacada de l’informe és que que les motos estan involucrades en el 44% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals i ferits greus de Catalunya, malgrat representar un 2,3% de la mobilitat. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura