Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de març de 2023

Comarca

Comarca

La carambola que proposa l’Ajuntament de Mataró per poder fer el nou Parc Circular i conservar i exhibir la troballa arqueològica de ca la Madrona

Joaquim Aguilar
El jaciment descobert a Ca La Madrona (foto: Ajuntament de Mataró)

Les troballes arqueològiques que es van fer l’any 2020 a la finca de ca la Madrona de Mataró, on està projectat construir el nou Parc Circular Mataró-Maresme, han portat ara l’Ajuntament a proposar a la Generalitat la creació d’un centre d’interpretació en una finca adjacent que pugui acollir la part més significativa del jaciment. 

N’informava ahir el consistori mataroní, que explicava que les restes trobades són d’origen romà i visigòtic i que tenen una gran importància perquè cobreixen estapes històriques poc conegudes. És per això que l’Ajuntament considera necessari crear aquest centre d’interpretació que permeti divulgar tot allò que s’infereix d’aquesta troballa mitjançant l’aplicació de les tecnologies actuals. En concret proposen situar aquest equipament a una zona verda propera que és de titularitat municipal i que es coneix com el Bon Recés (que ara mateix acull horts urbans). Tot plegat, com assenyalava ahir el regidor de cultura Xesco Gomar, permetria tirar endavant el projecte del Parc Circular Mataró-Maresme i alhora preservar i explicar la troballa arqueològica:

Recordem que el Parc Circular Mataró-Maresme és un projecte pioner al sud d’Europa de reparació i reutilització de materials i productes per reduir la producció de deixalles que impulsa el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme amb participació de la Diputació i el Consell Comarcal.

Etiquetes:

arqueologia

Més notícies

Cultura