Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 d'abril de 2023

Cultura

Cultura

La biblioteca acull una exposició del gran fotògraf Francesc Català-Roca

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Premià de Mar

Des del 24 d’abril i fins al 18 de maig, a la biblioteca municipal Martí Rosselló i Lloveras, hi haurà una exposició del fotògraf Francesc Català-Roca, per commemorar el centenari del seu naixement, en la qual es farà un recorregut significatiu per la trajectòria vital i artística del fotògraf. La mostra,  produïda per la Generalitat de Catalunya, està formada per 6 banderoles amb una selecció de la seva obra.

Francesc Català-Roca, considerat un dels grans fotògrafs catalans del segle XX (1922-1998), va mantenir viu a la seva obra l’esperit d’avantguarda que pràcticament havia desaparegut durant el franquisme i va obrir camins a tota una generació. La seva obra ha estat reconeguda per la seva capacitat de captar la realitat quotidiana de l’època, plasmant amb sensibilitat els moments més significatius del país com ara  les ciutats, els pobles, els paisatges i també els protagonistes de la cultura, i també va ser pioner en inserir la fotografia en la publicitat i en les galeries. En definitiva, va fer de la realitat que l’envoltava el punt de partida per educar, reflexionar i conèixer. El seu arxiu conté 250.000 imatges, un patrimoni per a la història, l’estudi del passat i la interpretació del present.

L’exposició, de petit format,  és una oportunitat per als amants de la fotografia i per a aquells que vulguin conèixer més profundament la vida i obra d’aquest gran fotògraf català.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura