Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de juny de 2024

Comarca

Comarca

Joaquim Arenas va rebre ahir a Mataró la distinció Òmnium Mataró 2024 per la seva tasca en defensa de la llengua

Joaquim Aguilar
Joaquim Arenas dirigint-se a l'audiència en l'acte d'ahir (foto: Òmnium Maresme)

Òmnium Mataró va concedir ahir al pedagog premianenc Joaquim Arenas la distinció Òmnium Mataró 2024 en un acte a l’Ateneu de la Fundació Iluro, vetllada que va comptar entre altres amb la presència d’Irene Rigau, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (2010-2016), Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, i Laia Nonell, presidenta d’Òmnium Maresme.

Segons informa tvMataró, amb aquesta distinció Òmnium Mataró vol reconèixer la seva tasca decisiva en l’impuls de la immersió lingüística i el seu compromís amb la llengua i la cultura catalana. Laia Nonell va remarcar en el seu parlament la importància que Òmnium atorga a la immersió lingüística en l’educació “perquè l’escola sigui també un espai de cohesió social”, i Arenas va admetre que la distinció haurà estat una de més “entranyable” que ha rebut pel fet que és nat a Mataró. També va advertir, però, que malgrat “la gran tasca de resistència” que s’ha fet amb el català “encara no hem triomfat” i que “estem passant per un mal moment”. Són declaracions de tvMataró:

La distinció Òmnium Mataró s’atorga des de l’any 1997 i des d’aleshores ha reconegut diverses personalitats i entitats del món cultural i social. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura