Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

16 de febrer de 2024

Comarca

Comarca

Javier Mariscal firmarà el Càntir 2024 d’Argentona

Joaquim Aguilar
Javier Mariscal (Wikimedia Commons)

El museu del Càntir ja ha informat de qui firmarà el càntir 2024, que presidirà simbòlicament la fira Argillà Argentona d’aquest any i la 74a Festa del Càntir: serà el reconegut dissenyador barceloní Javier Mariscal, autor -entre molts altres treballs- de la mascota dels JJOO de Barcelona’92.

En la seva comunicació, el Museu del Càntir explica que Mariscal ha acceptat la proposta manifestant que se sent “molt honorat” d’afegir-se al grup d’artistes que han estat firmant aquests càntirs des del 2016. També ens expliquen que Mariscal, nascut a València el 1950, és un artista multidisciplinari perquè ha fet disseny, il·lustració, disseny de mobles, pintura, escultura, ceràmica i els últims anys també cinema. Els seus inicis professionals es remunten als anys 70, quan va anar adquirint fama com a il·lustrador i dissenyador (va ser el responsable del logo Bar cel ona) i això va fer que se li encarregués el disseny de COBI l’any 1992. A banda d’això, ha firmat diverses portades del New Yorker, ha dissenyat identitats gràfiques com la del Zoo de Barcelona i la 32a edició de la Copa Amèrica i la seva obra està en diverses col·leccions públiques i privades com el MOMA, el Centro Pompidou, Victoria & Albert Museum, Museu del Disseny de Barcelona, MNAC o MACBA d’entre altres. I com diem, els últims temps ha fet col·laboracions en el cinema amb autors tan consagrats com Pedro Almodóvar i Fernando Trueba. Mariscal va rebre el Premi Nacional de Disseny l’any 1999 i es va convertir en membre honorari de la Royal Design Industry l’any 2006.

El seu càntir serà presentat públicament en una sessió informativa al Museu del Càntir durant el pròxim mes de juny i es posarà a la venda durant la fira Argillà Argentona 2024 i la 74a Festa del Càntir.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura