Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de juny de 2024

Cultura

Cultura

Ja és oficial: l’octubre vinent arriba Premià del Mal, el nou festival premianenc de literatura criminal

Joaquim Aguilar
secció de la imatge del festival (Ajuntament de Premià de Mar)

Premià de Mar i Premià de Dalt tindran el seu propi festival de literatura criminal a partir de l’octubre que ve. Ahir tots dos consistoris anunciaven oficialment la celebració d’un esdeveniment que ja va avançar Premià Mèdia la tardor passada, quan ens ho va anunciar l’escriptor de Premià de Dalt Rafael Vallbona

A l’origen de la iniciativa hi ha el mateix Vallbona (en nom de l’associació literària de Premià de Dalt Can Vallerià) i l’escriptora de thrillers de Premià de Mar Susanna Hernández, i han treballat en el projecte les regidories de cultura de tots dos municipis. El festival es farà el cap de setmana del 4, 5 i 6 d’octubre a l’Espai l’Amistat i a la masia de Can Vallerià, però també es faran activitats a les biblioteques municipals Martí Rosselló i Jaume Perich. Contindrà xerrades, taules rodones, presentacions, una fira de llibres, clubs de lectura, projeccions de cine negre i també un concurs de microrelats previ, el premis del qual es lliurarà a la jornada inaugural. I a hores d’ara ja es compta amb una extensa llista de convidats, tots ells vinculats a aquest àmbit literari però també a la criminologia o a totes dues coses; de fet, la primera xerrada la farà l’escriptor i mosso d’esquadra Xavier Álvarez. 

A l’espera que es faci públic el programa definitiu, trobareu al web municipal tota la informació, el llistat provisional de convidats (ja en són una desena i se’n continuen buscant) i també les bases del concurs de microrelats ‘El dia més negre’, que organitza l’associació de Can Vallerià.

La imatge del festival:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura