Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 de juny de 2023

Comarca

Comarca

Ja es coneix la composició política del Consell Comarcal 2023-27, amb nou equilibri de forces i nous convidats

Joaquim Aguilar
Font: Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal ha informat de la composició política que tindrà aquest organismes després de les eleccions del 28M un cop aplicada la fórmula que tradueix els vots i electes obtinguts per les diferents formacions polítiques a cada municipi.

Aquesta vegada hi tindran representació 8 forces poítiques, que en són una més que en el mandat 2019-2023 amb dos partits nouvinguts (Vox i ARA Pacte Local) i una desaparició: Ciutadans. Repeteixen ERCmJxCat, PSC, PP, Comuns i Cup però amb un pes bastant diferent a l’anterior mandat, i això lògicament hauria de desembocar en un canvi de govern: ara el PSC és la primera força empatada a 9 escons amb JxCat (les eleccions del 28 de maig han donat un conseller més al PSC i 3 més a Junts). ERC, que fins ara ocupava la primera posició ha passat a ser tercera força amb 8 representants (n’ha perdut 4). Per la seva banda el PP que l’any 2019 havia obtingut un escó ara tindrà 2 representants i passa a ser la quarta força comarcal. Els Comuns mantenen en 2 la seva presència comarcal i la CUP perd 1 representant.

I com diem, entra VOX amb 1 representant i també tindrà presència comarcal Ara Pacte Local, la plataforma municipalista creada per El PDeCAT i Ara Catalunya.

Recordem que el plenari del Consell Comarcal es configura computant 2/3 dels vots obtinguts per cada força política o agrupació d’electors a la comarca i 1/3 del nombre de regidors que cada formació ha tret en el conjunt dels 30 ajuntaments.

Més notícies

Cultura