Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de juliol de 2023

Cultura

Cultura

Ja es coneix el programa de conferències de tardor-hivern de la Universitat de l’Experiència, que es tornaran a fer a la biblioteca municipal

Joaquim Aguilar
Foto d'arxiu d'una sessió inaugural d'un curs de la Universitat de l'Experiència (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

La Universitat Politècnica de Catalunya ja ha obert les inscripcions per un nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran, que a Premià de Mar es tornarà a fer a la biblioteca Martí Rosselló d’octubre a febrer. 

El programa portarà a Premià de Mar 7 conferenciants que faran -amb una sola excepció- dues sessions cadascun, i per ordre cronològic trobem els següents ponents amb els següents temes: el primer serà Salvador Cardús, professor de sociologia de la UAB amb la conferència ‘El temps i el poder: el control del nostre temps’ on sosté que el temps i l’espai constitueixen els fonaments de qualsevol estructura social i de poder. En parlarà els dies 9 i 16 d’octubre. Després toquen matemàtiques amb la Margarida Espona, professora d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial: el 6 de novembre parlarà les grans dones matemàtiques de la història. Tot seguit vénen dues sessions (el 13 i el 20 de novembre) sobre la novel·la negra catalana a càrrec de l’Anna Villalonga, professora de literatura de la UB. El 4 desembre i el 8 de gener vindrà el divulgador musical Joan Vives a parlar, respectivament, de Serguei Rakhmàninov i de Giacomo Puccini. Entre aquestes dues conferències tindrem, els dies 11 i 18 de desembre, dues conferències de la Muntsa Lamúa, historiadora de l’art de la UB, sobre l’artista Paula Rego i sobre les Lilith. El 15 de gener i el 5 de febrer tenim història moderna amb la Catedràtica emèrita d’Història Contemporània de la UB Mary Nash, que parlarà de la conquesta del vot femení i de les dones antifeixistes durant la Guerra Civil. I el cicle finalitzarà parlant de ciències de la comunicació amb el periodista Jofre Llombart, que el 12 de febrer parlarà sobre el panorama comunicatiu català actual i sobre el sistema polític del nostre país. 

Totes les sessions es faran en dilluns de 6 de la tarda a ¾ de 8 del vespre. Per prendre-hi part cal pagar una única quota anual de 75€ i el tràmit de la inscripció s’ha de fer digitalment i no es demana cap requisit acadèmic previ; únicament cal ser major d’edat.

Més notícies

Cultura