Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

Homenatge a Feliu Formosa al Poetes sota la Lluna d’enguany, que inclourà entre altres reclams una conversa entre Xavier Graset i Esteve Miralles

Joaquim Aguilar
Feliu Formosa (Foto: Wikimedia Commons)

La 8a edició del festival literari Poetes sota la lluna, que organitza l’associació literària Can Vallerià i que se celebra a la masia homònima de Premià de Dalt homenatja aquest estiu el poeta, dramaturg i traductor Feliu Formosa. 

Com ha informat Tribuna Maresme, l’acte es farà el divendres 25 d’agost i intervindran, d’entrada, els joves poetes Anna Gual i Esteve Plantada: la primera, de Vilafranca del Penedès, ha publicat diversos poemaris, ha estat traduïda a l’italià i al francès i va guanyar el Premi Miquel de Palol de l’any 2022. Plantada, de Granollers, és poeta, periodista i director del nou Congrés de Cultura Catalana que es farà l’any 2025. Després d’això vindrà pròpiament l’homenatge a Formosa, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2005: el periodista Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324, conversarà amb ell i amb Esteve Miralles (escriptor i autor de l’epíleg del llibre El temps sofert, darrer poemari de Feliu Formosa que ha editat Quaderns de la Font del Cargol, la col·lecció de llibres que s’impulsa des de Can Vallerià i que es presentarà en primícia el dia del Festival). Tot seguit s’estrenarà l’espectacle poètic i musical ambt textos de l’autor ‘Formosa x Formosa 2023’, que està dirigit i interpretat per l’actriu i cantant Ester Formosa. Formosa recitarà i cantarà acompanyada dels músics Nico Casu (trompeta) i Carlo Doneddu (guitarra), que viuen a Sardenya i es desplaçaran a Premià de Dalt expressament per fer l’espectacle. 

Tot plegat ha de començar a les 21.30h a Can Vallerià (passeig Coromina, 32) i l’entrada serà gratuïta. El festival té el suport de l’Ajuntament de Premià de Dalt, el Consell Comarcal del Maresme i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura