Festa Major de Pirates i Premianencs: torna la rauxa després del parèntesi

Moment de l'Eufòria d'ahir a la plaça de l'Ajuntament (Foto: Gemma Ponce)

L’enlairament de coets i la repicada de campanes han encetat aquest migdia simbòlicament la Festa Major de 2022, la Festa Major de la represa i la normalitat, del retorn al carrer i de la gresca sense restriccions sanitàries. Tot i que ahir ja es van dur a terme els primers actes del programa, concretament l’Eufòria i l’Eufòria petita, avui és quan s’enceta oficialment la Festa amb el circuit tradicional: sardanes, pregó -aquest any a càrrec del Consell Sènior- i pa amb vi i sucre a la plaça de l’Ajuntament i, més tard, tota la seqüència d’actes que comprèn el Desembarcament Pirata, segons el protocol clàssic i prepandèmic. Fem notar que justament amb relació a aquesta qüestió, l’alcalde Rafa Navarro admetia fa uns dies que els repunts de contagis després de festes com la Patum va motivar un debat a l’Ajuntament, però que finalment es va optar per recuperar el format tradicional al 100%:

Per al Desembarcament d’avui, de nou a la platja de Llevant, no es restringirà el trànsit rodat a la N2 (com s’ha fet altres vegades) però hi haurà protecció amb tanques i desplegament de policia local i Mossos perquè ningú no passi per la carretera. L’accés es farà pels passos soterrats de Can Fitó, Santiago Rusiñol i carretera de Vilassar de Dalt. D’altra banda també per raons de seguretat aquesta nit es restringirà l’accés a la Plaça de l’Ajuntament, on per cert, hi haurà una pantalla gegant que oferirà l’acte en directe. 

Val a dir que Premià Mèdia farà novament testimoniatge de la Festa Major per mitjà de continguts audiovisuals i gràfics a través dels seus canals digitals i en format ràdio s’oferiran en directe el pregó, el Desembarcament, el Desembarcament petit, l’espectacle de màgia de Jordi Pota i el Festival-In (dos espectacles que patrocina Premià Mèdia), tot el conjunt d’actes de diumenge, dia del Patró, a la plaça de l’Ajuntament (des del Toc d’ofici fins la Diada Castellera), i a la tarda, el ball de l’expulsió, les havaneres i el castell de focs. A més a més d’això, divendres a la tarda es farà una edició especial de l’Ona Maresme en directe des de la plaça dels Països Catalans (de 16 a 18h) i el tradicional Fem Rotllana especial de Festa Major dissabte a partir de les 9 del matí.

Translate »