Festa a la vista

El cartell guanyador, la Carlota Solans i el Nicola Governatori, autor del cartell infantil

Amb la publicació ahir del cartell de la Festa Major de Sant Cristòfol 2022 Premià de Mar entra a la recta final abans d’un esdeveniment que suposarà, a tots els efectes, recuperar el format tradicional després de dos anys de restriccions sanitàries i propostes alternatives. L’obra la firma la jove de 21 anys Carlota Solans, veïna de Premià de Dalt però que, com ella mateixa ens ha explicat, porta la Festa Major de Premià de Mar a la sang i diu, per tant, que ser l’autora del cartell és “un somni”. També ens ha dit que en la seva obra volia expressar “l’essència” del municipi i la seva “diversitat i multiculturalitat”:

Solans estudia disseny gràfic al Centre Universitari BAU, de Barcelona, i en el seu cartell, on manen els colors càlids, hi trobem al centre una representació del nucli antic amb el campanar de Sant Cristòfol al capdamunt, i sobre les teulades, els personatges principals de la trama dels Pirates i Premianencs, que en aquesta ocasió exhibeixen elements simbòlics que ens remeten a la diversitat funcional, a la multiculturalitat i a la llibertat d’orientació sexual. 

I avui dimecres s’ha donat a conèixer el guanyador del cartell infantil de la Festa Major, que és obra de Nicola Governatori Tébar, de 10 anys. En aquest cas, veí de Vilassar de Mar però alumne de l’escola Mar Nova de Premià de Mar.

Recordem, com ja es va anunciar fa algunes setmanes, que aquest any la part central de la Festa Major es desenvoluparà entre el 5 al 10 de juliol; el Desembarcament pirata es farà el dimecres 6 de juliol i el Desembarcament petit, el dijous 7 de juliol. La setmana passada l’alcalde Rafa Navarro certificava en aquesta emissora, encara sense donar detalls concrets sobre el programa, que aquesta Festa Major recuperarà “la dimensió” de les edicions d’abans de la pandèmia i, amb això, l’esperit de ser “a tot arreu i per a tots els premianencs”:

Escolta les declaracions de la Carlota Solans:

Translate »