Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de desembre de 2023

Comarca

Comarca

FAGEM i Tecnocampus s’alien per reforçar la implantació de l’economia circular entre el teixit empresarial maresmenc

Joaquim Aguilar
Roser Moré i Ariadna Benet en l'acte de presentació de la iniciativa

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (la FAGEM) i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus Mataró-Maresme s’han posat d’acord per donar un impuls a les pràctiques d’economia circular entre el teixit empresarial de la comarca. Segons ha informat la FAGEM aquesta setmana, faran d’entrada un estudi per analitzar el potencial d’aquesta modalitat de treball i producció i també faran sis jornades de formació. 

L’estudi, cofinançat per l’Agència Catalana de Residus, s’allargarà un any i mig i se centrarà en la detecció d’oportunitats del teixit empresarial en la seva transició cap a l’economia circular, i el resultats es presentaran en un fòrum l’abril de 2025. Segons la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, la transformació dels models productius “permetrà fer realitat noves oportunitats de negoci, donant valor a recursos sobrants i trobar solucions innovadores en la provisió de recursos”. I des de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus, la directora en funcions Ariadna Benet ha assenyalat l’oportunitat de repensar el model productiu i de consum, entenent els residus com a  nous recursos, i mantenir-los en funcionament durant més temps a fi d’evitar l’esgotament de les matèries primeres i frenar l’acumulació de residus”

Com diem, en paral·lel a l’estudi, es faran sis jornades de formació que començaran el 18 de gener i s’aniran fent fins el febrer de 2025. La majoria de sessions inclouran tallers pràctics per als participants.  

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura