Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de juny de 2023

Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

Estimem Premià i ERC expliquen l’acord de govern en les afinitats de projecte i la sintonia entre equips, que segons els alcaldables ja s’ha fet palesa durant les negociacions

Joaquim Aguilar
Ripollès i Navarro encaixant després de formalitzat l'acord (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Ahir a la tarda l’Ajuntament informava d’un acord dels partits Estimem Premià i ERC per formar govern en el mandat 2023-2027. En la nota de premsa s’indica que “l’acord se centra en la voluntat de garantir un govern cohesionat i estable per abordar de manera eficient i proactiva els reptes del municipi”, i s’enumeren alguns d’aquests reptes (entre altres, polítiques inclusives, transició ecològica o la cohesió dels barris i la potenciació del comerç).

Avui hem demanat a Navarro i Ripollès per les raons principals de l’acord. El primer ha remarcat la sintonia d’interessos, projecte i il·lusions que s’ha produït des de l’endemà mateix de les eleccions, i també l’encaix dels perfils personals i professionals. Tot plegat ha portat Navarro a parlar d’una compenetració gairebé “orgànica”:

Per contra, segons Navarro, la reedició d’un pacte amb el PSC va quedar pràcticament descartada tan bon punt aquest partit es va inclinar d’entrada per una altra equació:

En nom d’ERC el candidat Pep Ripollès ha argumentat la decisió del seu partit sobretot en la voluntat de tenir incidència en la gestió municipal i poder demostrar als premianencs les capacitats d’aquesta formació, i també ha explicat que van començar a creure en aquesta opció quan van veure que la reedició del pacte de Junts amb PSC es posava difícil:

Ripollès ha explicat que en un moment donat de les negociacions s’obrien dues vies possibles d’acord, i que va ser l’assemblea del partit que, en una sessió “intensa” va decidir apostar per aquest acord. Ara, assegura, encaren el repte amb la màxima il·lusió i valentia i també, afegeix, amb responsabilitats importants:

Val a dir que la nota de premsa de l’Ajuntament indicava que la fusió dels programes electorals respectius marcarà les línies principals del nou Pla d’Actuació Municipal, i que les dues formacions també han definit l’organigrama que s’establirà, i que d’entrada situa Rafa Navarro com a alcalde i a Pep Ripollès com a 1r tinent d’alcalde.

Afegim per últim que després que es conegués l’acord formacions com ECP han criticat que el pacte es formalitzés en dependències municipals i que s’hagin utilitzat també canals municipals per anunciar-lo.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Escolta les declaracions de Pep Ripollès:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura