Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de maig de 2023

Comarca

Comarca

Es manté la tendència a la baixa de l’atur al Maresme, que l’abril es va reduir d’un 3’43%

Joaquim Aguilar
Oficina del SOC de Premià de Mar

Nova reducció important de l’atur el mes d’abril al Maresme: d’un 3,43% respecte del març i d’un 8% en la comparativa interanual. Segons l’informe mensual de l’Observatori de Desenvolupament Local, el mes passat hi va haver concretament 20.853 persones en situació d’atur, i la taxa va continuar per sota del 10%, un 9,58%, un llindar que es va superar el mes de març després de 10 anys. Amb tot, però, un índex que continua per sobre de la mitjana provincial (9,11%) i la catalana (8,90%).

El descens del nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme com a aturades és general a tots els grups d’edat (tot i que el descens s’ha notat sobretot en el col·lectiu jove) i extensible a tots els sectors econòmics. També es reflecteix tant en dones com en homes, si bé és en aquests darrers on ha estat més intens. De fet, del total de persones aturades el 57,6% són dones (12.020). També és significativa la concentració d’aturats en el grup de persones d’entre 55 i 64 anys, que representen el 38,02% del total.

A nivell local les xifres d’atur només han repuntat en 4 dels 30 municipis maresmencs: El Masnou, Sant Pol de Mar, Teià i Tiana. A Premià de Mar, que no està en aquest grup, la reducció intermensual va ser petita, d’un 0’81%, i respecte l’any 2022 la xifra s’ha reduït d’un 6,62%. La taxa queda lleugerament per sobre de la comarcal però també per sota del 10%: un 9,98%.

Més notícies

Cultura