Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

5 de desembre de 2023

Cultura

Cultura

Es busquen voluntaris per la Cavalcada de Reis, que incorpora nous personatges i que creix en espais inclusius

Joaquim Aguilar
Foto d'arxiu de l'arribada dels Reis al port de Premià de Mar

L’àrea de cultura de l’Ajuntament feia ahir la crida habitual per reclutar voluntaris per la Cavalcada de Reis d’aquest Nadal i també n’oferia els detalls principals, on trobem alguna novetat cridanera. 

El recorregut serà el mateix que l’any passat (d’un quilòmetre i mig, aproximadament, i dues hores i mitja de durada) però contindrà més espais inclusius i també trobem novetats entre els personatges que acompanyen Ses Magestats, on apareix un nou personatge que es diu Bellamar, la fada de la llum, que trobarem a la Carrossa de la Llum juntament amb els seus acompanyants. Amb la Bellamar hi haurà un any més els pastorets, els portadors de l’estrella i els patges. I per donar vida a tot aquest seguit de personatges calen voluntaris, que són els que busca la regidoria. Per aquests personatges i també per al servei d’ordre. Els requisits tenen a veure només amb l’edat: els pastorets han de tenir entre 9 i 12 anys, per la carrossa de la llum entre 16 i 25, a l’estrella entre 18 i 30, els patges entre 12 i 22 i pel servei d’ordre a partir de 18 anys.

Qui s’hi vulgui apuntar ho pot fer abans del 18 de desembre a través d’un formulari que hi ha al web municipal. L’endemà dia 19 es farà una reunió organitzativa al centre cívic d’assistència obligatòria, com també és obligatori acudir a l’assaig (per l’Estrella, la Carrossa de la llum i els Pastorets) el dia 2 de gener. 

Com diem el recorregut és el mateix de l’any passat: després de l’arribada al port (a les 16.30h) la Cavalcada surt a les 18.30h del carrer Mercè a l’alçada del col·legi Sant Cristòfol, baixem per carrer de la Plaça fins Enric Granados, trenquem a la dreta i anem fins la Riera i baixem cap a la Gran Via. Des d’aquí, recte fins la plaça dels Països Catalans (on a les 19h comença el Pessebre vivent de Kampikipugui). 

I un any més -però aquest cop amb la participació de la regidoria de discapacitats i autonomia personal- la cavalcada inclou sectors inclusius, que seran més que en edicions anteriors: concretament, a l’inici hi haurà un ‘tram de baixos estímuls’ (sense sorolls ni llums estridents); tindrem espais accessibles per a persones amb mobilitat reduïda a Enric Granados amb Marina i també al port; i finalment a Can Salamó i a l’antic Ajuntament s’habiliten espais privats per si algú necessita aïllar-se momentàniament i recuperar la calma. 

Més notícies

Cultura