Segueix-nos!

Francesc Triola

30 de novembre de 2022

General

General

ERC ‘reactiva’ el compromís de Madrid d’invertir 380 milions a les carreteres maresmenques, però Preservem el Maresme no es creu que acabi passant

Francesc Triola

Les inversions que ha anunciat la Generalitat al Maresme pels pròxims any en matèria de mobilitat podrien rebre una empenta important després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat la setmana passada si es materialitza l’acord d’ERC amb el govern Sánchez. Entre els grups que van votar a favor dels comptes de Pedro Sánchez el dia 22 de novembre hi havia els republicans, que van explicar que el seu suport estava condicionat, entre altres coses, al traspàs a la Generalitat de nou-cents milions d’euros per a infraestructures pendents. I entre els convenis signats hi figura l’execució de les actuacions al Maresme derivades de la cessió de la N-II, amb una aportació plurianual de l’Estat de 384 milions d’euros. És a dir, que es desbloquejaria una partida aprovada l’any 2009 de la qual ja van arribar, en teoria, 97 milions l’any 2014 però que no es van arribar a invertir a la comarca. Per això des de Preservem el Maresme avui es mostraven així d’escèptics basant-se en els antecedents. Escoltem l’Antoni Esteban en nom de l’entitat:

Recordem que el Departament de Territori, com va anunciar el maig passat, treballa actualment en un doble front a la comarca: la pacificació de la carretera Nacional 2 i els nous accessos a l’autopista C32, i té previst invertir fins l’any 2026 un total de 120 milions d’euros. L’arribada a partir del 2023 dels tant esperats 384 milions compromesos l’any 2009 per a infraestructures hauria de ser, per tant, tota una garantia pel Maresme. Sempre i quan, com adverteix Preservem el Maresme, acabin arribant.

Escolta les declaracions de l’Antoni Esteban:

Més notícies

Cultura