Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de març de 2023

Política

Política

ERC i Crida posen noms i cares a les candidatures pel 28M, en tots dos casos amb una renovació substancial a la zona capdavantera

Joaquim Aguilar
Fotos de família de les llistes d'ambdós partits (fotos: ERC i Crida Premianenca)

ERC i Crida Premianenca van superar ahir un nou esglaó de la cursa electoral amb sengles actes públics de presentació de les llistes. Crida ho feia en una convocatòria a les 12 del migdia a l’edifici de la Gran Via de l’escola Sant Cristòfol i ERC una hora després a la plaça Nova. Tots dos partits ja havien informat fa setmanes dels primers llocs, i ahir, amb l’anunci de la llista completa, van confirmar una renovació important de noms respecte les candidatures del 2019. Tant és així, que si es repetissin els resultats de 2019, només dues persones de les que van entrar al ple aleshores hi tornarien a ser: en Pep Ripollès, cap de llista d’ERC, i el regidor d’aquest mateix partit Xavier Gatius. 

A Crida Premianenca trobem en els cinc primers llocs i per aquest ordre, la cap de llista Marta Solà, el Jordi Estarlich, el Pere Ramoneda, la Maria Muñoz i l’Aran Prades. És a dir, es mantenen i escalen posicions Solà i Estarlich, que fa 4 anys eren 4 i 5 respectivament, però no trobem en aquests llocs cap altre candidat respecte aquella candidatura, que són a la llista però en posicions bastant allunyades (qui va ser cap de llista aleshores, Andreu Mumbrú, ocupa el simbòlic lloc 21). Avui Jordi Estarlich s’ha referit justament a aquesta renovació als llocs capdavanters però també ha assenyalat l’aposta per l’experiència en el global de la llista:

Crida l’atenció en aquesta llista la presència al lloc número 8 de qui va ser cap de llista i regidor de la Coalició d’Esquerres fa quatre mandats, Quim Caimel.

ERC, que com diem presentava la llista en un acte a la plaça Nova, ja havia anat anunciant els noms dels primers candidats, i ahir els vam conèixer tots: així, tenim que darrere de Pep Ripollès i fins el número 6 hi ha la Bàrbara Anglí, el Xavier Gatius, la Núria Mulet, el Xavier Duran i l’Elena López (antiga directora de l’escola Montserrat): respecte del 2019 només repeteixen Ripollès i Gatius en aquestes posicions destacades, mentre que els actuals regidors Montfort, Rivera i Torras reculen respectivament fins als llocs 12, 13 i 14. El cap de llista Pep Ripollès deia al voltant d’aquest equip en un post a xarxes socials que es tracta d’un grup de “persones preparades, actives, motivades i disposades a treballar per Premià de Mar” i remarcava el “bon rotllo” que existeix entre ells.

Més notícies

Cultura