Ensenyament es decanta per portar a les llars d’infants privades les 31 famílies que han quedat fora de l’escola bressol municipal

Pati de l'escola bressol municipal Els Gafarrons (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

L’Ajuntament intentarà derivar les famílies que han quedat fora aquest any de l’escola bressol municipal cap a les llars d’infants privades de Premià de Mar. Avui la regidora d’ensenyament Elisenda Busquets ha explicat que després de tancat el període de matriculacions han quedat fora 31 famílies, i que s’ha descartat l’opció de portar-les a la bressol municipal Santa Anna-Tió de Premià de Dalt perquè no hi ha places lliures suficients. D’aquesta manera, només queda l’opció de buscar lloc a les privades i subvencionar les places. Ara bé, abans de fer-ho cal parlar amb aquestes llars i veure si s’hi avenen, ja que la subvenció comportaria complir amb un seguit de requisits:

En termes numèrics, Busquets ha explicat que la subvenció que donaria l’Ajuntament seria el diferencial entre allò que paga la Generalitat per la bressol municipal i el que s’espera que pagui per les privades, i que es calcula que seran 800€ per plaça. Ara bé, el volum final de places subvencionades és un interrogant: tot i que les famílies preinscrites que han quedat fora en són 31, amb la gratuïtat d’aquestes places a P2 altres famílies que fins ara no portaven els nens a l’escola bressol podrien decidir fer-ho (a Premià de Mar el curs que ve hi haurà 162 infants amb 2 anys d’edat), i a tots aquests cal afegir-hi els que ja s’havien apuntat a les bressols privades, a qui també s’ajudaria per no crear un greuge:

Tot plegat, doncs, ens situa en un escenari on, d’una banda, cal aclarir el grau de sintonia amb les llars d’infants privades; veure també si es confirma la subvenció de 800€ de la Generalitat per les places de privada, i veure també si a més d’aquestes 31 famílies n’apareixen d’altres que decideixin apuntar-s’hi acollint-se a la nova subvenció. Un d’aquests interrogants es comença a resoldre aquest migdia en una reunió de l’Ajuntament amb les llars d’infants privades.

Preguntada per últim Busquets sobre la fórmula que s’aplicarà els pròxims cursos ha dit que encara s’ha d’estudiar, i que ara la regidoria s’ha centrat a resoldre la situació que s’ha produït aquest any. Amb tot ha fet notar que hi ha hagut un descens important de la natalitat que es notarà en la demanda de places per al curs 2023-24.

Escolta l’entrevista a l’Elisenda Busquets:

Translate »