Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de febrer de 2024

Comarca

Comarca

Enllestida la nova rotonda del Cargol a Mataró, que endreça i pacifica el trànsit en aquest tram de la Nacional que ha esdevingut una avinguda

Joaquim Aguilar
Aspecte de la nova rotonda un cop finalitzats els treballs (Ajuntament de Mataró)

A Mataró aquesta setmana han acabat els treballs de construcció de la nova rotonda de la carretera Nacional (que en aquest tram duu per nom Avinguda Maresme) a l’alçada del Cargol, l’accés al port amb tirabuixó. Les obres van començar el gener de 2023 i estaven contemplades en un conveni del 2019 entre l’Ajuntament mataroní i la Generalitat en virtut del qual se cedia la titularitat de la carretera al municipi. Tot i que l’actuació, que ha costat 641.800€, l’ha assumit i l’ha dut a terme l’Ajuntament, el projecte el va redactar la Generalitat de Catalunya.

Com informava aquesta setmana el mateix consistori, la nova rotonda -a la intersecció entre l’avinguda del Maresme i el carrer de Sant Felicià- buscava pacificar el trànsit en aquest indret per mitjà d’una solució més adequada i segura als moviments d’entrada i sortida dels vehicles, ja que facilita l’accés al pas soterrat del Cargol des del sentit Girona, la sortida d’aquest pas cap a Girona, el canvi de sentit de circulació venint de l’estació, i ha permès eliminar fins a 3 punts semafòrics. El carrer de Sant Felicià s’ha reurbanitzat com a plataforma única i tot plegat s’ha acompanyat de la creació d’un tram de carril bici que en el futur es connectarà amb la xarxa EuroVelo 8. 

Etiquetes:

Mataró | Mobilitat

Més notícies

Cultura