Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

16 de juny de 2023

Comarca

Comarca

Encara alguns governs per definir al Maresme a poques hores que es constitueixin els nous Ajuntaments

Joaquim Aguilar
El Maresme a vista de satèl·lit

A poques hores pels plens de constitució dels Ajuntaments, al Maresme encara queden per definir els governs d’algunes poblacions, començant per la capital, Mataró, on l’actual alcalde, el socialista David Bote, revalidarà el càrrec però encara no se sap si aconseguirà fer-ho de la mà de JxCat i En Comú Podem, que és la seva preferència, un pacte que li donaria majoria absoluta.

La Vanguardia feia ahir un repàs per totes les poblacions de la comarca actualitzant marcadors: a la rodalia immediata de Premià de Mar ens trobem que a Vilassar de Mar el govern canviarà de color: ERC ha passat de ser la candidatura més votada a la quarta força, i JxCat, que lidera Laura Martínez Portell, aconseguirà l’alcaldia per la mínima després que el PSC hagi descartat un tripartit d’esquerres amb Babord i els republicans. A Vilassar de Dalt repetirà la Carola Llauró d’Ara Vilassar, que ha obtingut una victòria folgada amb sis regidors. Al Masnou ha guanyat ERC amb sis regidors però no té majoria suficient i encara es podria donar un govern alternatiu. A Cabrils la republicana Maite Viñals, malgrat perdre un regidor, renovarà l’alcaldia per mitjà d’un pacte amb Municipalistes per Cabrils i l’exconvergent Lina Morales, de Junts per Cabrils. I a Argentona ha guanyat Tots per Argentona amb cinc regidors i tot apunta que governarà gràcies a un pacte amb els dos regidors de JxCat.

A l’Alt Maresme ens trobem que a Pineda governarà el PSC de Xavier Amor sense necessitat de pacte perquè han revalidat la majoria absoluta; a Malgrat de Mar també governarà el PSC de Sònia Viñolas; i a Tordera Junts per Catalunya mantindrà l’alcaldia però ara a mans d’Elisabet Mejías, que substitueix Joan Carles García. 

Més notícies

Cultura