Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 d'octubre de 2023

Política

Política

En Comú Podem creu que els retocs al projecte de les Hortes no seran substancials i que cal “avançar-se” i negociar un nou conveni amb una mirada global

Joaquim Aguilar
Vista de la finca de Can Torrents des de la carretera de Premià de Dalt

La portaveu del grup municipal d’ECP, Elena Martín, va parlar ahir en aquesta casa sobre la transformació de les Hortes de Ponent i el fet que, com ha anunciat l’equip de govern, calgui revisar el projecte de la propietat (que s’inspira en un conveni amb l’Ajuntament de l’any 2006 i, per tant, desactualitzat) que ara ha d’anar a aprovació provisional. Segons Martín, el més probable és que les modificacions que es facin al projecte no siguin substancials (podrien, diu, consistir únicament a variar lleugerament el nombre de pisos de protecció oficial) i per tant, abans que això sígui així, cal que els grups polítics s’avancin i defineixin el futur urbanístic del municipi amb una visió global, és a dir, pensant en les altres grans pastilles que encara són un interrogant. I tot plegat, vinculat al Pla d’Habitatge que el municipi encara té pendent:

Recordem que el projecte que ara s’està tramitant (per a unes finques que cobreixen un total de 48.875 m2) parla de l’obertura i urbanització de nous carrers, de la creació de dos àmbits residencials (amb un total de 300 habitatges), zones d’equipaments i zones verdes. Un projecte, però, que segons ha dit el govern no pot prosperar perquè incompleix alguns dels paràmetres actuals en matèria d’habitatge, i per tant caldrà retocar-lo. El govern també ha anunciat que els pròxims dies convocarà els grups a la Taula d’Urbanisme per valorar, entre altres coses, la gestió d’aquest afer. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura