Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 de febrer de 2024

Comarca

Comarca

Els rodatges al Maresme van tornar a batre rècords el 2023

Joaquim Aguilar
Foto: Maresme FIlm Comission

La Maresme Film Commission ha fet públiques les xifres de l’any 2023 pel que fa als rodatges de produccions audiovisuals a la nostra comarca gestionades per aquest organisme creat pel Consorci de Turisme l’any 2018. En tots els àmbits es va produir un increment notable i es van tornar a batre diversos rècords: en total es van registrar 292 rodatges de 135 produccions diferents, la qual cosa representa un 28% més que el 2022. Aquests rodatges es van allargar per espai de 603 dies en total, que en són més del doble que l’any anterior (en què es va estar rodant durant 298 dies). I tot plegat en un total de 458 localitzacions, 28 més que el 2022. 

Per tipologies de produccions la que guanya és l’espot publicitari (un 22,67%) seguit de la gravació de sèries (un 18,55%), els programes de televisió, que són els que més creixen (un 15,46%), les pel·lícules (9,66%), curtmetratges i exercicis acadèmics (5,84%) i vídeoclips i fotografia comercial (3,78%). I el rànquing de poblacions continua encapçalat per Mataró (93 rodatges), Sant Andreu de Llavaneres (22) i Sant Vicenç de Montalt (18).

Des del Consorci de Turisme la presidenta Carme Ponsa ha afirmat que el turisme de pantalla és una de les apostes més decidides d’aquesta institució i ha assenyalat la voluntat de crear ara itineraris turístics cinematogràfics i també un mapa de filmacions, i l’Albert Roca, un dels gestors de la Maresme Film Comission ha dit que malgrat els bons registres “encara queda molt recorregut per fer” perquè encara no s’ha tocat sostre, i ha animat la comarca i l’estament polític a continuar apostant per un sector -ha dit- que aporta beneficis indubtables a la ciutadania. 

Més notícies

Cultura