Els premianencs Joaquim Arenas i Margarida Muset rebran la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya

La medalla que rebran el 8 de setembre Arenas i Muset.

Les Medalles d’Honor que concedeix el Parlament de Catalunya distingiran aquest any dos premianencs: els pedagogs Joaquim Arenas i Margarida Muset. Ahir el mateix Parlament informava que la Mesa del Parlament havia decidit atorgar aquest reconeixement en categoria d’or a Arenas i Muset i, a títol pòstum, als cantants recentment desapareguts Núria Feliu i Pau Riba. L’acte d’entrega se celebrarà el 8 de setembre. 

Joaquim Arenas i Margarida Muset, que són matrimoni, van ser els primers responsables del Servei d’Ensenyament del Català, creat el 1978 per la Generalitat i que va esdevenir el principal òrgan impulsor dels programes d’immersió lingüística a les escoles. Arenas, nascut a Mataró el 1936, està considerat un dels pares del model d’escola catalana en llengua i continguts i ha escrit nombrosos llibres sobre aquesta matèria. Va ser cap del Servei d’Ensenyament del Català entre 1983 i 2003, rector de la Universitat Catalana d’Estiu i ha assessorat els governs de Bolívia i Guatemala en la incorporació de les llengües indígenes al sistema escolar. Al seu torn Muset és mestra, pedagoga i inspectora d’educació i ha estat autora de moltes publicacions en diferents mitjans, a més de formar part de diferents plataformes i institucions, com la Societat Catalana de Pedagogia. Avui Premià Mèdia ha parlat amb tots dos: han explicat que se’n van assabentar ahir a través d’un missatge de Whatsapp de la Presidenta del Parlament, Laura Borràs, han admès estar molt sorpresos i tots dos han coincidit a dir que el mèrit que se’ls reconeix és un tribut a la feina i el compromís de molts mestres i moltes escoles:

Muset i Arenas també han advertit que els progressos que es van fer en matèria d’immersió els anys 80 i 90 a les escoles ara s’estan revertint, de manera -ha dit Muset- que és urgent, a banda d’oferir premis i reconeixements, adoptar mesures valentes per aturar aquesta tendència.

El Parlament atorga la Medalla d’Honor des de l’any 2000 a personalitats o institucions, una medalla que reprodueix les quatre barres sobre fons daurat i manté el disseny que Antoni Comella va fer per al logotip del Parlament per encàrrec de la institució en la primera legislatura.

Escolta les declaracions íntegres de Muset i Arenas:

Translate »