Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de desembre de 2023

Comarca

Comarca

Els indicadors de reputació online assenyalen la gastronomia com la principal virtut turística del Maresme

Joaquim Aguilar
restaurant maresmenc (foto: Consorci de Turisme)

El Consorci de Turisme del Maresme es feia ressò ahir en una nota de premsa dels resultats obtinguts per la comarca al Monitor de l’experiència turística i reputació online de empreses i recursos del 2023, que calibra les opinions dels turistes a partir dels seus comentaris a internet i xarxes socials. D’aquest informe se’n desprèn que l’aspecte més valorat és l’experiència gastronòmica, que ha obtingut un 8,88 sobre 10 segons el referencial sectorial iRON. Aquest indicador arriba fins al 8,96 en el camp del menjar consumit. Val a dir, però, que per a l’informe s’ha pres com a referència una selecció d’establiments que formen part del projecte Sabors Maresme, impulsat pel mateix Consorci, que també remarca que entre les 15 paraules més esmentades durant l’estiu de 2023 a nivell gastronòmic hi trobem de manera recurrent termes com “servei”, ” personal”, ” atenció” i “amable”.

L’altra gran fortalesa de la comarca, segons aquests indicadors, són les platges: segons les dades de la tercera edició de l’informe que realitza el Consorci amb la col·laboració de l’empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística, obtenen una valoració de 8,61 les diferents platges de sorra daurada i petites cales del Maresme. Per últim, els allotjaments, que reben desenes de milers d’opinions durant el període analitzat, milloren en diversos indicadors de competitivitat i sostenibilitat.

Més notícies

Cultura