Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

12 de setembre de 2012

Política

Política

Els grups municipals presenten plantejaments diferenciats en els seus parlaments de la Diada

Joaquim Aguilar

Després del parlament institucional de l’alcalde Miquel Buch, els presents ahir a l’homenatge a Rafael Casanova van entonar el cant del Segadors acompanyats per la coral l’Amistat. Acabat l’acte institucional va ser el torn per les intervencions dels partits amb representació municipal. En nom de CiU, Maite Gutiérrez va dir que en matèria de sobirania nacional, CiU arribarà tan lluny com vulgui arribar la societat catalana. En previsió de l’èxit que podria tenir la manifestació de la tarda a Barcelona, Maite Gutiérrez va demanar als governants que escoltin el poble.
En el seu parlament, la primera secretària del PSC de Premià de Mar i tercera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, Olga Safont, va dir que el partit té voluntat d’aprofundir en l’autogovern i en la defensa de les institucions del País. Safont va recordar la situació de greu crisi econòmica que viu Catalunya i va presentar el Partit Socialista com a alternativa possible a l’actual de govern de CiU en defensa dels drets socials i els serveis públics catalans.
Els regidors del PP, tal com estava previst, van marxar de la plaça després de l’acte institucional en protesta pel to independentista dels parlaments.
El grup municipal de Crida Premianenca va anunciar ahir un posicionament rupturista i una aposta clara per la independència de Catalunya, sense passar prèviament pel pacte fiscal. Així ho va manifestar en la seva intervenció a l’homenatge al monument a Rafael Casanova el regidor de Crida Premianenca, Marc Forés.
El darrer grup municipal en prendre la paraula va ser la Coalició d’Esquerres de Premià de Mar que va fer un parlament de caràcter marcadament social. En nom de la Coalició d’Esquerres, Rubén López va dir que una nació se sustenta quan els seus habitants esdevenen ciutadans de ple dret i decideixen sobre aquesta nació.
Acabats els parlaments dels grups municipals, va ser el torn de les entitats de la ciutat, començant per formacions polítiques com ERC, i Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència que van fer un parlament unitari. Òmnium Cultural va cloure l’homenatge a Rafael Casanova amb la lectura d’un manifest i del poema ‘Déu nos dó ser catalans’ de Josep Carner.

Més notícies

Cultura