Els Estels Silenciats convoca concentració a l’antiga Ca n’Amell per exigir canvis en la normativa de residències, i acusa la Generalitat de “deixadesa de funcions”

Interior de la residència

La plataforma Els Estels Silenciats ha convocat una concentració davant l’antiga residència de Ca n’Amell el dissabte 16 d’abril al matí. Els Estels Silenciats es va crear l’estiu de 2020 per part d’un grup famílies catalanes de residents en centres geriàtrics arran de les situacions que estava provocant la pandèmia. Reclamen sobretot canvis als protocols i la gestió d’aquests equipaments i que es creï una comissió d’investigació de totes les situacions irregulars que s’han produït a Catalunya. Aquesta setmana ha parlat al programa Planta Baixa de TV3 el portaveu de la plataforma, Víctor Echániz, que ha assenyalat sobretot els Departaments d’Afers Socials i Salut; segons afirmava, en molts dels casos denunciats hi ha hagut “deixadesa de funcions” de l’administració i connivència amb l’opacitat de les residències. Segons Echániz, n’hi hauria hagut prou que els treballadors no tinguessin clàusules de confidencialitat per evitar situacions com la de Ca n’Amell:

La concentració davant de la residència premianenca -ara amb un altre nom i a mans d’una altra empresa gestora- es fa a les 12 del migdia.

Translate »