Segueix-nos!

Aina Novoa

15 de maig de 2023

Comarca

Comarca

Els camins inspiren l’edició 2023 del Revela’t, que arrenca el 3 de juny i que aquest cop concentrarà tota l’activitat a Vilassar de Dalt

Aina Novoa
La mítica foto de Ramon Masats 'El gol del seminarista'

L’organització del Festival Revela’t de Vilassar de Dalt, el primer festival de fotografia analògica del món, ha fet públics els arguments principals de l’edició 2023, que tindrà lloc entre el 3 i el 18 de juny per bé que concentrarà els esdeveniments principals el cap de setmana dels dies 9 a l’11 de juny. A diferència d’altres anys, aquesta 11a edició del festival no escamparà exposicions ni activitats en altres localitats sinó que el gruix de la programació es tornarà a desenvolupar exclusivament en espais vilassarencs. I en aquesta ocasió el referent temàtic que s’ha elegit per seleccionar les exposicions han estat els ‘camins’ des de diferents perspectives; com indica l’organització textualment, “camins de vida, imaginaris, marcats o peripatètics; trajectòries físiques o emocionals”. 

Hi haurà novament una vintena d’exposicions però també conferències, tallers, activitats familiars, el tradicional market fotogràfic i també una arrossada popular. I, com a actes més solemnes, la inauguració i l’homenatge: l’acte inaugural es farà el 9 de juny al Teatre La Massa i inclourà una conferència de Manuel Outumuro (eminent autor especialitzat en la fotografia de moda) i es lliurarà el distintiu de Plata del festival a l’homenatjat d’aquest any: Ramón Masats, tota una icona de la fotografia espanyola de la 2a meitat del segle XX. No es segur que ell pugui ser a l’acte però sí que hi haurà un col·loqui sobre la seva trajectòria. Justament entre les exposicions més destacades d’aquesta edició trobem es exposicions més destacades d’aquesta edició trobem la mostra ‘Visit Spain’ de Ramón Masats (on retrata la societat espanyola durant l’obertura del franquisme) o l’exposició inèdita ‘Orography of the road’ de Manuel Outumuro, on mostrarà el seu procés creatiu i tècnic.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura