Segueix-nos!

Francesc Triola

15 de novembre de 2022

General

General

Els Butaca brillen de nou a Premià de Mar

Francesc Triola

El pavelló d’esports es va vestir de gala ahir per acollir de nou la gran vetllada dels Premis Butaca, el lliurament dels guardons de l’edició 2022 d’aquest certamen de votació popular que van néixer a Premià de Mar -en aquesta emissora- i que van viure la seva nit culminant al nostre municipi durant les primeres 10 edicions abans que l’esdeveniment comencés a itinerar per Catalunya. Ahir, doncs, va ser denominador comú entre el públic premianenc, que va ser molt nombrós, el sentiment d’haver recuperat un patrimoni important. Escoltem l’alcalde Rafa Navarro i la regidora de cultura Elisenda Busquets:

Si des de Premià de Mar existia aquest sentiment de reconquesta, des dels Premis Butaca ja fa dies que parlaven d’una il·lusió impagable pel fet de tornar a casa. Ara escoltem la Glòria Cid i el Toni Martín, inventors dels premis i presentadors de la Gala, que es mostraven exultants en acabar la festa:

Com diem, entre el públic de la gala (que tornava a gaudir de la vetllada com s’havia fet en els origens, asseguts en taules rodones que ocupaven l’ampli espai del pavelló) hi havia molts premianencs, i entre aquests fem notar que hi eren tot l’equip de govern i representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament. En aquest pla polític també fem notar que hi havia la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el diputat de cultura de la Diputació Joan Carles Garcia.

I en clau estrictament artística ‘L’oreneta’, en les categories de teatre de text, i “Cantando bajo la lluvia” en l’apartat de teatre musical, van ser les grans triomfadores de la nit. “L’oreneta”, escrita per Guillem Clua, va rebre cinc premis: a millor muntatge teatral, millor direcció per a Josep Maria Mestres, millor actriu per a Emma Vilarasau, millor actor per a Dafnis Balduz i millor text. I “Cantando bajo la lluvia” va ser el muntatge més premiat, amb vuit guardons: millor musical, millor actor de musical per a Ivan Labanda, millor actriu de musical per a Mireia Portas, millor escenografia, millor disseny de llums, millor vestuari, millor caracterització i millor espai sonor. El millor espectacle de petit format va ser oer “Hamlet.01”, dirigit per Sergi Belbel i el premi a millor intèrpret femenina va ser per a Laia Duran, per “La honte”. En aquesta edició dels Premis Butaca s’han rebut un total de 7.654 votacions.

Altres fotos de la vetllada (Gemma Ponce):

Més notícies

Cultura