Segueix-nos!

Francesc Triola

13 de desembre de 2022

General

General

Els Amics de l’Art Pessebrístic ja tenen gairebé a punt la seva triple proposta anual

Francesc Triola

Compte enrere per l’eclosió de les tres propostes nadalenques dels Amics de l’Art Pessebrístic: el pessebre de Can Roure, la pujada a Sant Mateu i l’exposició de diorames. Aquest dissabte s’inaugura el pessebre monumental a Can Roure, que enguany ens porta a Montserrat des d’una perspectiva insòlita. Escoltem un dels artistes, en Joan Muñoz:

En aquest pessebre hi treballen des de la tardor de manera intensiva unes quatre o cinc persones, per bé que hi fan també aportacions tots els socis de l’entitat, i el pressupost sol rondar els 800 o 1000 euros, que en serien molts més si no fos que els artesans sempre aprofiten materials antics. Pessebre circular, en podríem dir:

La inauguració a Can Roure es fa dissabte a les 19h i s’acompanyarà d’una cantada de nadales per part d’alumnes de l’Estudi Teresa Maria. L’endemà toca pujar a Sant Mateu, una cita que segons Muñoz actua de “fil conductor” de tot el periple nadalenc perquè conjuga pessebres, muntanya i espiritualitat: 

Se surt a les 8 del matí des de la plaça Nova i no cal inscripció prèvia, i solen participar-hi al voltant de 200 persones, tot i que en alguna ocasió s’ha arribat a les 300. I encara queda el 3r acte d’aquesta pel·lícula: l’exposició de Diorames al local del carrer de l’Aurora. Es podran visitar des del 23 de desembre fins el 8 de gener i se’n farà la inauguració oficial el dia de Nadal a les 11 del matí. Val a dir que aquest any l’exposició compta amb pessebres fets a les escoles Assís, La Salle i Montserrat.

Més notícies

Cultura